Bevezetés a meditáció gyakorlásba

Legyen e hétvégéd a megtalálás kezdete!

Ez a foglalkozás neked szól, ha hiánypótló igényességgel szeretnéd megismerni a meditálást a maga hagyományos teljességében, igazán mélyre mutató távlataival. Ez a spiritualitás nagyon is valóságos, tapasztalhatóan működő formája, az emeri lény egészét állítja a fejlődés, a belső növekedés útjára. Emiatt a jóga-meditáció kelléktára nagyon sokrétű és az ereje is ebben rejlik, sokféle pozitív, egyirányba mutató hatás egyesül a mégis egyszerű lépésekkel elsajátítható gyakorlatokban. Mindemellett az előadások és a közös gyakorlások egy természetközeli, a jóga ázsiai otthonát idéző környezetben valósulnak meg, megtoldva könnyed körbevezetésekkel.

Láss holisztikusan!

Meditálj!

Gyújts belső fényt!

Információ az elvonulásról

Mérföldkő a beteljesülésben

A meditáció során az emberi lény önműködő fejlődési mechanizmusait aktíváljuk, ami fokozatosan, minden szempontból pozitív változásokat idéz elő a test egészségében, és a tudat működésében, általa felébrednek a bennünk szunnyadó rejtett képességeink. Ugyanakkor ez a módja a korlátolt felfogóképességeinken túlra merészkedő megismerésnek, amivel tökéletes, a valósággal harmóniában álló világszemléletre tehetünk szert. Így megláthatjuk az élet valódi természetét, ami az öröklét (sat), a jelentéssel bíró tudatosság (cit), és gyönyörteli boldogság (ánanda).

Közelgő elvonulás időpontok

2021. oktober 15-17.
2021. december 3-5.

Részvételi díj

40.500.- Ft – 160.500.- Ft (Az árak a szállás típusától függően változnak, és a pontos árak megtalálhatóak a regisztrációs űrlapon.)

Az elvonulás programja

Napi időbeosztás

15:00 – 16:00Érkezés és a szállás elfoglalása
16:00 – 17:00Vacsora
18:00 – 19:00Templomi szentély bejárása
19:00 – 20:00Ráhangoló foglalkozás
4:30 – 7:30Hajnali szertartás a szentélyben (egyénileg, szabadon választott)
8:30 – 09:15Reggeli a helyiekkel
09:30 – 11:30Gyakorlás: ülőhelyzet (ászana), relaxáció és vizualizáció

Elméleti előadás: Az emberi lény felépítése a védikus tanítások szerint: önvaló, tudati központok (csakrák)
11:30 – 13:00Gyakorlás: Légzőgyakorlatok (pránajáma)

Elméleti előadás: Jóga-létra és életmód
13:15 Ebéd, aztán pihenő
15:45 – 17:15Gyakorlás: meditáció (dhjána) ismerkedés a mantrákkal, pozitív megerősítő gondolatok (szankalpa) 

Elmélet: meditáció szerepe az életcélokban (szvadarma), és az életünk beteljesítésében.
17:30 – 18:00Vacsora
18:00 – 19:00Szabadtéri körséta (biokertészet, istálló)
4:30 – 7:30 Hajnali szertartás a szentélyben (egyénileg, szabadon választott)
8:30 – 9:15Reggeli
9:30 – 11:30Gyakorlás: A tanultak elmélyítése

Elmélet: A meditáció átalakító ereje és a tudat határtalan természete
11:30 – 13:00Gyakorlás: A tanultak elmélyítése

Elmélet: Hogyan gyakoroljunk sikeresen hosszú távon? Meditációs tapasztalatok és a buktatók elkerülése.
13:15 – 15:00Ebéd, majd távozás
Ismerd meg a tagjainkat!

Foglalkozásvezetők


Lokabandhu DaszáMár gyermekként vonzódtam a keleti kultúrákhoz. Általános iskolás koromban egy film hatására, amiben meditáló embereket láttam, elkezdtem rendszeresen meditálni. Mostanra meggyőződésem, hogy előző életemből fakadt ez az ösztönös érdeklődés. Ifjú koromban már tudatosabban kutatni kezdtem a meditációról, és a spiritualitás egyéb témáiról. Keleti tanítóktól olvastam, leginkább a tibeti buddhizmus ragadott meg. Példaképeimmé a jógik, és a szent remeték váltak, lenyűgözött a bölcsességük, és az emberfölötti megtapasztalásaikról szóló leírásaik, valamint a belőlük áradó harmónia. 24 éves koromban a Krisna hittel való találkozásomkor is, e sokmindent magába foglaló hagyományban szintén az ilyen jellegű részletek szólítottak meg. Ebből az Ázsia hagyományai iránti érdeklődésemből nőtt ki a fő hivatásom, vendégvezetéseket csinálok Krisna-völgyben, valamint délkelet ázsiai országokban. Ennek köszönhetően sokat utaztam a jóga őshazájában, Indiában, ezzel is gyarapítva ismereteim a spiritualitás terén. A meditálás máig a kedvenc területem, a mindennapjaim legfontosabb részévé vállt, immár több mint 20 éve gyakorlom, tökéletesítem, kutatom, és részesülök páratlan áldásaiban.

Vendégház személyzet

Az eredetileg Izraelből származó Sukhajanti három éve a közösségünk tagja. Körbeutazta a világot és számtalan helyen megfordult már, így bizton állítja: Krisna-völgy páratlan hely! Boldogan segít majd titeket a vendégházzal kapcsolatos kérdésekben.

Sukhajanti Dévi DásziVendégház vezető

Étterem személyzet

Gopáli nagyon szeret friss, helyi, szezonális zöldségekből, gyümölcsökből főzni, és örömét leli benne, ha vendégeit finom, laktató és egészséges ételekkel kínálhatja. Orosz származású, több mint hét országban élt és főzött, ami alatt értékes tapasztalatokat szerzett a helybeli konyhák sajátosságáról. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyra fogod értékelni főzőtudományát. Szívesen válaszol a kérdéseidre az étteremmel, valamint az ájurvédikus étkezéssel és táplálkozással kapcsolatban.

Gopáli Dévi DásziÉtteremvezető és szakács

Habár Lila-sakti a közösségünk egyik legfiatalabb tagja, a szolgálata mégis nagyon fontos és nélkülözhetetlen. Felügyeli az étterem napi működését, ügyelve arra, hogy minden apró részlet a helyén legyen és a vendégek mesés élményben részesüljenek. Nagyon szeret rajzolni, művészi tehetsége az étterem díszítésében is megtalálható. Németországban nőtt fel magyar szülők gyermekeként, így nemcsak magyarul, de németül és angolul is folyékonyan beszél. Örömmel segít bármilyen étteremmel kapcsolatos témában.

Lila Sakti Dévi DásziÉtterem ügyintéző