Téli kerámiaház

Próbáld ki a fazekas mesterséget!  

Közeledik a Karácsony. Elkészítheted vagy kidíszítheted egyedi ajándékaidat, dísztárgyaidat karácsonyi dekorációidat.

A tanfolyamon megtanulhatod, hogyan készíts vázát, bögrét, kis dísztárgyakat somogyvámosi kerámia műhelyünkben.

Alkotás

Agyagozás

Korongozás

Információ a workshopról

Művészetterápia

Ezen a fazekas tanfolyamon különböző használati és dísztárgyak alkotását és díszítését tanuljuk meg. Alkalmazott technikák: a korongozás, formázás és mázazás.


A tanfolyam helyszíne Somogyvámos falu, a műhely alig 5 perc sétára található Krisna-völgy külső bejáratától (20 perc a templom és az étterem).


A szombati napot gyakorlati foglalkozásokkal töltjük, vasárnap pedig kulturális programok várnak ránk a festői Krisna-völgyben.


Az agyag száradásához szükséges egy-két hét. Ezután a kiégetett munkák személyesen átvehetőek vagy kérésre postázzuk azokat.Praktikus tanácsok: hozz magaddal kényelmes ruhát, amit nem sajnálsz, mivel agyagos lehet. Hosszú körmökkel nehéz dolgozni, ezért javasoljuk a rövidre vágott körmöket. 

Közelgő workshop időpontok

2021. november 12-14.
2021. november 26-28.
2021. december 3-5.
2021. december 17-19.

Részvételi díj

36.100.- Ft
(A fenti ár mindent tartalmaz kivéve a szállást. A végső ár a szállás típusától függően változhat, és a pontos árak megtalálhatók a regisztrációs űrlapon.)

Az elvonulás programja

Napi időbeosztás

15:00 – 17:30Érkezés és a szállás elfoglalása
17:30 – 18:30Vacsora
18:30 – 19:30Ismerkedés
4:30 – 8:30Hajnali szertartás a szentélyben*
8:30 – 09:30Reggeli
10:00 – 12:00Workshop:
Első rész
13:00 – 14:00 Ebéd
14:00 – 15:00Szünet
15:00 – 17:00Workshop:
Második rész
18:00 – 19:00Vacsora
* szabadon választott
4:30 – 8:30 Hajnali szertartás a szentélyben*
8:30 – 9:30Reggeli
10:00 – 11:00Vendégvezetés Krisna-völgy szentélyében
11:00 – 12:00Krisna-völgy külső látnivalóinak megismerése
13:00 – 14:00Ebéd
* szabadon választott
Ismerd meg a tagjainkat!

Foglalkozásvezetők


Madhavi-lata Devi DasiMadhavi, gyerekkorától kezdve sokat utazott igy sokféle életmódot és kultúrát megismert. Ez alakította, formálta az életét ,személyiségét és ennek kifejeződését a művészeten keresztül. Nagy hatással volt rá az olaszok művészeti öröksége és felülmúlhatatlan tehetsége. 9 évig ő maga is ott élt és a firenzei müvészeti akadémián megtanult a különböző müvészeti technikák alkalmazásával , mozaik, szobrászat, festészet stb. dolgozni.
Ő azt vallja, hogy az agyagot tapintani és belőle alkotni különlegesen nyugtató, szinte gyógyitó hatású. Érintésén keresztül közvetlen kapcsolatot érzünk a természettel az anyafölddel. A belőle készült különleges alkotások dicsőitik Istent és az Ő teremtését az embert, a természetet és ezek harmóniáját.
Mindemellett a saját készitésű tárgyakon keresztül személyre szólóbban fejezhetjük ki szeretetünket és odaadásunkat egymás iránt.

Vendégház személyzet

Az eredetileg Izraelből származó Sukhajanti három éve a közösségünk tagja. Körbeutazta a világot és számtalan helyen megfordult már, így bizton állítja: Krisna-völgy páratlan hely! Boldogan segít majd titeket a vendégházzal kapcsolatos kérdésekben.

Sukhajanti Dévi DásziVendégház vezető

Étterem személyzet

Gopáli nagyon szeret friss, helyi, szezonális zöldségekből, gyümölcsökből főzni, és örömét leli benne, ha vendégeit finom, laktató és egészséges ételekkel kínálhatja. Orosz származású, több mint hét országban élt és főzött, ami alatt értékes tapasztalatokat szerzett a helybeli konyhák sajátosságáról. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyra fogod értékelni főzőtudományát. Szívesen válaszol a kérdéseidre az étteremmel, valamint az ájurvédikus étkezéssel és táplálkozással kapcsolatban.

Gopáli Dévi DásziÉtteremvezető és szakács

Habár Lila-sakti a közösségünk egyik legfiatalabb tagja, a szolgálata mégis nagyon fontos és nélkülözhetetlen. Felügyeli az étterem napi működését, ügyelve arra, hogy minden apró részlet a helyén legyen és a vendégek mesés élményben részesüljenek. Nagyon szeret rajzolni, művészi tehetsége az étterem díszítésében is megtalálható. Németországban nőtt fel magyar szülők gyermekeként, így nemcsak magyarul, de németül és angolul is folyékonyan beszél. Örömmel segít bármilyen étteremmel kapcsolatos témában.

Lila Sakti Dévi DásziÉtterem ügyintéző